Sporten met vernieuwde coronamaatregelen

De preventieve maatregelen tegen verspreiding van het COVID19-virus zijn nog verder aangescherpt.

Wat betekent dit voor Ferox?

  • Roeien is zonder toegangsbewijs mogelijk (tot 17.00 uur). Volg wel de bekende basisregels en bescherm je mederoeiers door thuis te blijven bij klachten.
  • Buiten de sloep houden we 1,5 meter afstand van elkaar, in de sloep mag de 1,5 meter losgelaten worden.
  • Binnenruimtes zijn alleen toegankelijk voor toiletgebruik, het pakken en terugleggen van benodigdheden voor de sloep en voor vergaderingen van bestuur en commissies, met een maximum van 7 personen.
  • Voor toegang tot de binnenruimtes word je QR code gecontroleerd door je (vervangend) teamcaptain, de voorzitter van de commissie of een bestuurslid. Vergeet niet je QR code en ID mee te nemen naar de training.
    Het toegangsbewijs (QR code) krijg je door je te laten vaccineren of testen of als je de ziekte doorlopen hebt. 

We rekenen op jullie begrip en medewerking en hopen met elkaar het virus weer onder controle krijgen, zodat we in het nieuwe seizoen weer volop van onze sport kunnen genieten.

Voor degenen die doortrainen, veel plezier (een kop meegenomen koffie in de buitenlucht smaakt ook goed). Voor degenen die het roeiseizoen afgesloten hebben, tot volgend jaar.

Pas goed op jezelf en elkaar.

Bedankt voor je bijdrage – Rabo ClubSupport

De uitslag is van de Rabo ClubSupport actie is binnen! Heel erg bedankt aan iedereen die op ons heeft gestemd

De bijdrage ter hoogte van €776,33 zullen we gebruiken om een geremde aanhanger aan te schaffen zodat we onze sloepen veilig naar de wedstrijdlocaties kunnen vervoeren.

Bedrag Rabo ClubSupport

Wijziging corona maatregelen

QR code niet nodig voor de buitensport, wel voor toegang binnenruimtes

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het belangrijk dat iedereen de bekende basisregels blijft volgen.

In de persconferentie d.d. 2 november is aangekondigd dat de preventieve maatregelen tegen verspreiding van het COVID19-virus worden aangescherpt. Hoewel het aankondigde toegangsbewijs bij sporten niet verplicht wordt voor de amateursport in de buitenlucht moet de verplichte QR code vanaf 6 november wel getoond worden voor toegang tot de binnenruimtes.  Het coronatoegangsbewijs krijg je door je te laten vaccineren of testen.

Wat betekent dit voor Ferox

  • Roeien is zonder toegangsbewijs mogelijk. Volg wel de bekende basisregels en bescherm je mederoeiers door thuis te blijven bij klachten.
  • Je bent van harte welkom in de binnenruimtes na het laten controleren van je QR code door je (vervangend) teamcaptain of een bestuurslid. Vergeet niet je QR code en ID mee te nemen naar een training, vergadering of activiteit.

We rekenen op jullie begrip en medewerking.

Voor degenen die het roeiseizoen afgesloten hebben, veel plezier bij de etentjes en succes met eventueel onderhoud van de sloep. We zien jullie graag bij de veiligheidsavond, ALV of andere activiteiten. Meer info volgt via je mail,  de website of in ’t Sloepie.

 

Jouw stem is geld waard!!

Help  Roeivereniging Ferox aan een geremde trailer, zodat we veilig onze roeisloepen kunnen vervoeren.

Stem vanaf maandag 5 oktober via de Rabo App of online op  ->  FEROX

Ben je nog geen lid van Rabobank Katwijk-Leiden? Regel het eenvoudig via je bank app. Klik in het menu op ‘ Service’  en daarna op lidmaatschap. Lid worden kost niets en jouw stem levert ons veel op. Alvast bedankt

Meer inforatie over het Rabobank Wensenfonds vind je op: https://www.rabobank.nl/clubsupport

Ferox teams in the picture

De PR commissie wil graag aandacht besteden aan de Ferox roeiers op onze sociale media. Stuur dus jullie foto’s, gifjes en video’s van de wedstrijden, de borrels, etc. naar ons toe. Dan plaatsen wij ze op onze Instagram story en ons Facebook verhaal.  Jullie mogen content mailen naar prferox@gmail.com.

Zelf posten

Als jullie zelf content delen op social media, tag dan @ferox_roeivereniging op Instagram of Roeivereniging Ferox op Facebook, zodat we jouw bericht kunnen reposten.

Natuurlijk vinden we het ook erg leuk als je Ferox volgt op Instagram en Facebook

RV Ferox roeit 5 Miles from home

Zaterdag stond de  5 Miles from home (Welsh Sea Rowing) roeirace op het programma. Meer dan 1300 roeiers uit 12 verschillende landen van vier continenten namen deel aan deze mooie race die op thuiswater geroeid mocht worden.

Alle sloepen van RV Ferox waren ook van de partij en wat hebben de teams goed gepresteerd.  Bekijk hier de resultaten.

 

 

 

 

Gefeliciteerd allemaal. Hieronder kunnen we nog even nagenieten van de start van beide shifts.

9.30 uur: Oranjeknallers in de Thussenuit, The boys of summer in de Bacchus en de Azorean High Ladies

 

 

 

 

 

 

 

10.00 uur: Exploding Kittens in de Thussenuit, Mo 6 in de Mighty Mo en de Azorean High Men

Om een indruk van de hele wedstrijd te krijgen bekijk je natuurlijk de vlog van CoDeVlo op facebook.

Volg ons ook op instagram!

 

 

 

Azorean High teams roeien mooie wattages in Weesp

Zaterdag 3 juli jl. was het eindelijk zover. Er kon weer een wedstrijd geroeid worden, nl.: Vechten op de Vecht.  Reden voor de Azorean High teams om naar Weesp af te reizen.

Om 11.30 uur mochten de dames starten. Het doel om alle sloepen in te halen, werd vlak voor de ophaalbrug gehaald met een prachtige inhaalmanoeuvre. Na de finish kon de felbegeerde chocolade paashaas opgehaald worden. De geroeide 57,72 Watt was goed voor een 2e plaats overall bij de dames.

Rond 14.00 uur mochten de heren vertrekken. Na een gevecht met de kilometers, temperatuur en andere sloepen kwamen zij na een uur weer over de finish.  Helaas geen chocolade paashaas maar wel 98,46 Watt en een mooie 2e plaats voor de heren.

We hebben genoten van een prachtige, goed verzorgde race. Hartelijk dank VodV-organisatie en vrijwilligers. Tot volgend jaar.

Meer foto’s op onze facebookpagina. Volg ons ook op instagram.

Van helling tot steiger

Wat hebben onze handige vrijwilligers hard gewerkt afgelopen week. Met vereende krachten werd de boothelling voor het clubhuis omgetoverd tot een terras/steiger.

Zaterdag eind van de middag kon de Mighty Mo op haar nieuwe ligplaats terecht. Een biertje op het nieuwe terras viel door een onweersbui in het water, maar ook vanuit het clubhuis was het uitzicht op de gedane arbeid prachtig.

Hartelijk dank aan allen die dit project tot een succes hebben gemaakt.