Introductiecursus Sloeproeien voor jongeren (18 t/m 26 jaar)

Speciaal voor jongeren tussen de 18 t/m 26 jaar (m/v) organiseert Roeivereniging Ferox een Introductiecursus Sloeproeien van zaterdag 27 maart t/m 29 mei 2021. We starten bij de roeiaccommodatie, Roversbrugpad 6 in Katwijk.

Sloeproeien is een stoere duursport waarbij je in teamverband werkt aan je techniek, spierkracht en conditie. We starten zaterdag 27 maart van 11.00-12.00 uur met een theorieles en training op het water. Tijdens de daaropvolgende wekelijkse trainingen leer je de roeicommandos’s en techniek en bouw je spierkracht en conditie op. De cursuskosten zijn 55 euro. Natuurlijk houden we ons aan de coronamaatregelen.

Wil jij je krachten meten met  andere sloeproeiers en de elementen van de natuur? Ben je niet bang om op de blaren te zitten? En kijk je ernaar uit weer met je leeftijdsgenoten te trainen? Meld je dan snel aan via https://forms.gle/nC8DarUsNaHspZzg7

Introductiecursus Sloeproeien

Schadeherstel Bacchus verloopt voorspoedig

Gehavend kwam de Bacchus eind december binnen bij Wim Haasnoot. Schade na een aanvaring met een duwbakschip in oktober. Maar onder de schade zat een goede basis.

Met veel liefde en geduld is ze de afgelopen maanden vakkundig opgeknapt door Wim. Nu is ze klaar om weer verder te gaan. Onder de hoede van het onderhoudsteam die de binnenkant afrond en voorziet van nieuwe voetenboorden.

Dankzij  het vakmanschap van Wim Haasnoot en de inzet van leden en vrijwilligers van Roeivereniging Ferox is ze straks weer klaar om het water op te gaan. Hartelijk bedankt voor jullie onmisbare hulp.

Natuurlijk ook veel dank aan de sponsors Chemgas Shipping, Marina Rijnsburg en Jachtbouw Kuijt.

 

 

Sporten volgens coronamaatregelen

Helaas zijn er nog steeds strenge maatregelen nodig om het coronavirus te remmen. Roeien in teamverband is op dit  moment niet mogelijk. Buiten mag maximaal met 2 personen gesport worden, zolang er 1.5 meter tussen zit.

We hopen dat jullie onderling contact houden en  een alternatief hebben gevonden om de spierkracht en conditie op peil te houden. Ideeën mogen gedeeld worden op onze facebookpagina.

Zodra de maatregelen versoepeld worden hopen we de riemen weer op te pakken. We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen in de sloepen.

Hou nog even vol en tot snel.

 

Hip logo op vernieuwde website

Heel wat uren werk heeft Dick Ursinus in de website gestoken en het resultaat mag er zijn. Een nieuwe look, een hip logo, een duidelijk menu, interessante informatie en de mogelijkheid om razendsnel van de ene naar de andere pagina te surfen.

Hartelijk dank voor de geweldige bijdrage Dick.  En bezoekers, veel plezier met rondkijken.

ALV 2021

Vanwege de coronabeperkingen zal op zaterdag 30 januari 2021 de algemene ledenvergadering (ALV) van Roeivereniging Ferox volledig digitaal plaatsvinden. Leden zijn hierover per email geïnformeerd. Ook hebben zij instructies ontvangen hoe zij aan de vergadering kunnen deelnemen.

De uitnodiging voor de voorgesprekken vinden de leden in hun mailbox.
De uitnodiging voor de digitale ALV 2021 wordt half januari verstuurd.

Blij met sponsoring Chemgas

Goed nieuws! Ook in 2021 wordt Roeivereniging Ferox gesponsord door Chemgas. Daar zijn we erg blij mee. Chemgas is marktleider in het vervoer van onder druk vloeibaar gemaakte gassen met schepen tot 3500 m3. De vloot bestaat uit binnenvaartschepen, zeevaartschepen en kruiplijncoasters. Neem eens een kijkje op de website www.chemgas.nl. Mede dankzij deze bijdrage kunnen wij het onderhoud van sloepen bekostigen.

Draag jij Roeivereniging Ferox ook een warm hart toe en wil je ons sponsoren? Wij zetten ons graag in om de naamsbekendheid van jouw bedrijf/organisatie te vergroten. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via info@rvferox.nl.

Terugblik Vechten op de Vecht 2020

Vechten op de Vecht staat jaarlijks als eerste wedstrijd op de roeikalender van de Azorean High dames. Dat die eerste race dit jaar pas in september zou starten, had niemand begin van het jaar voorzien. Met gezonde spanning ging het damesteam al vroeg op pad. In Weesp aangekomen parkeerde Saskia de Azorean High perfect op de helling en binnen een paar minuten lag de sloep in de Vecht. Om contact tussen teams te vermijden was het zaak zo snel mogelijk weg te roeien. Ook dat was geen probleem, daar laat een fanatiekeling zelfs haar spullen voor aan de kant staan.

Vlakbij een restaurantje werd de Azorean High aangemeerd, waarna we ons op 1,5 meter afstand van elkaar installeerden op een drijvend terras. Al snel arriveerden ook stuurman Kees met Netty en invalster Rieneke (Tiog). Met koffie en taart was het goed vertoeven in het zonnetje op het terras. Of die uitgebreide koffiestop nu zo slim was. . .  in ieder geval leverde het een pitstop op tijdens het inroeien, want met extra gewicht  een wedstrijd roeien is natuurlijk niet de bedoeling 😉

Gelukkig werd er in recordtijd afgewaterd, zodat we op tijd klaar waren voor de start. Onder strak regime van Kees werden al snel de eerste sloepen ingehaald en duurde het niet lang voordat de Azorean High op kop lag. Nu waren we op onszelf aangewezen. Opgezweept door de gedachten dat wij hier konden laten zien wat we waard zijn in de hoofdklasse, werd er flink gesleurd aan de riemen. Zo hard dat er zelfs een riem uit de dol schoot. Met een mooi gemiddelde van 10,5 km per uur werd de finish bereikt. Dit leverde een heerlijke Chocoladepaashaas-Speedcup op.

Bij de helling stonden de heren al klaar om de sloep en riemen over te nemen en mocht Kees voor de 2e keer die dag zijn team over de Vecht jagen. Ondanks de laatste start, waardoor er een heel veld ingehaald moest worden, zetten ook de heren een prachtige tijd neer en ging Chocoladepaashaas nummer 2 mee naar huis. Later bleek dat de dames de 1e plaats en de heren de 2e plaats in de Hoofdklasse hadden bemachtigd.

Met een tevreden gevoel en genoeg chocolade voor de hele vereniging vertrok de hele Azorean clan weer naar Katwijk.

Castle to Crane: 5 miles from home

Castle to Crane is de grootste open water roeiwedstrijd die in Schotland wordt gehouden. 13 mijl (ruim 20 km) roeien van Dubardton Castle naar Dinnieston Crane in het hart van Glasgow. Helaas kon dit prachtige evenement niet in de “normale” vorm doorgaan. Maar de organisatie liet het er niet bij zitten en nodigde iedereen uit om in het weekend van 18/19 september de ‘Castle to Crane: 5 miles from home’ te roeien op eigen water.

De Azorean dames en de Bacchus heren namen die uitdaging aan en besloten deze thuiswedstrijd nog spectaculairder te maken door de strijd met elkaar aan te gaan. Vrijdag 18 september was het zover. Beide sloepen, voorzien van Schotse vlag, namen plaats aan de startlijn bij de Katwijkse Zeeverkenners. Zodra de starttoeter klonk (bedankt Zeeverkenners) schoten de sloepen weg, op veilige afstand aangemoedigd door enthousiaste fans. De Boys of Summer namen de leiding maar werden op de hielen gezeten door de Azorean High Ladies. Met krachtige slagen werd de achtervolging ingezet.

Voorbij de splitsing lukte het de dames om de heren te passeren. Na het ronden van de brug bij de MAC werd het tempo nog wat opgevoerd en met een mooi gemiddelde van 10,4 km per uur werd de finish bereikt. Niet lang daarna werd het 5 mijl punt ook bereikt door de Boys of Summer. De resultaten en foto’s werden verstuurd naar de Caste to Crane organisatie en met een biertje en worst van de barbecue werd de race afgesloten.

Zondag 20 september werd de uitslag bekend gemaakt. De Azorean dames behaalden de 29e plaats – 1e Women Crew. En de Bacchus mannen eindigden op de 51e plaats – 1e Mens Sloep. We kunnen terugkijken op een mooi Schots avontuur met prachtige resultaten.