In memoriam: Floor Maitimo

 

 

 

 

 

Het verdrietige nieuws heeft ons bereikt dat Floor Maitimo
donderdag 3 augustus 2023 is overleden. 

We kennen Floor als grote inspirator van de sloeproeiwereld. Bekend om zijn berekeningen, zijn kijk op techniek en grondlegger van het huidige handicapsysteem. Met zijn krachtige slag, zijn tomeloze energie en zijn gevoel voor humor, was hij tot op hoge leeftijd een graag geziene en belangrijk teamlid van het Azorean High herenteam.

Dankbaar zijn we voor zijn jarenlange inzet als bestuurder van Ferox. Hij was altijd bereid om mee te denken en mee te helpen. Toen het roeien niet meer lukte was hij nog zo betrokken bij de sport en de vereniging. Hij genoot volop van de prestaties van de teams.

Wat voelde hij zich vereerd dat de kuikensloep, de Mighty Mo, naar hem vernoemd werd. Floor heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en zal altijd verbonden blijven aan het sloeproeien en aan de vereniging. We zullen hem enorm missen, maar hij leeft voort in onze herinneringen.

Rust zacht Floor, we roeien door in jouw slipstream.

We wensen Monique, de (klein)kinderen, familie en dierbaren heel veel sterkte en kracht toe met het verlies van Floor. 

Clubkleding Ferox

We hebben een leuke donderblauwe kledinglijn van Ferox.

Onderstaande artikelen kun je zelfstandig bestellen bij Promo Printservice, Haven 4, 2225 BH Katwijk (Zwaaikom).

Tanktop € 13,50
T-shirt € 14,70
Polo € 26,30
Vest € 37,40

Prijswijzigingen onder voorbehoud

Nb. Promo Printservice is gesloten van 22 juli t/m 12 augustus 2023 wegens vakantie.

 

Vierdorpskernen ‘Drakenboot Battle’

Tijdens de KatwijkBinse Najaarsfeesten op 19 augustus 2023 vindt tussen 10.00-12.30 uur een ‘Drakenboot Battle’ plaats op het kanaal tussen de Nieuwe Roversbrug en het Troephuis van de Katwijkse Zeeverkenners.

Na een korte introductie gaan de teams (de vier dorpskernen) de strijd met elkaar aan. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoediging van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel!

De roeiers van Skuytevaert en Ferox mogen de drakenboten bemannen!
Doe je mee ?!!

Meld je zo spoedig mogelijk aan (vol=vol) en vergeet niet in te vullen bij welke dorpskern je je thuis voelt ook al woon je net over de grens 😉
De roeiers verzamelen om 9.30 uur bij het boothuis, Roversbrugpad 6.

 

 

 

 

Actuele informatie over het evenement vind je op de
site van de Oranjevereniging

 

De minicursus sloeproeien was een succes

Ook dit voorjaar stond er weer een minicursus Sloeproeien op het programma. Met een volle sloep cursisten en 2 ervaren slagroeiers gingen we van start.  Na het kennismaken met de sloep en de benodigde materialen was het tijd om de roeislagen te oefenen op het water. Ook het afstoppen, strijken en riemen lopen werd geoefend.

Al snel hadden de cursisten de slag te pakken. Per les werd het aantal kilometers opgebouwd tijdens wisselende routes, want het was wel zo leuk om steeds langs het huis van een cursist te roeien.

Op verzoek werd de laatste avond de route langs de Roskam geroeid, waarbij we direct alle geleerde commando’s konden inzetten.  Zonder problemen werd de smalle route met de nodige obstakels geroeid en daarmee zijn onze cursisten ook klaar om door te stomen naar de roeiteams van Ferox.

Tijdens de koffie werd er gezellig teruggeblikt op de cursus en plannen gemaakt voor de toekomst. Inmiddels zijn er cursisten aan de slag bij de reguliere teams en mogen we na de vakantie meer instappers verwelkomen.

Veel roeiplezier allemaal.

 

Minicursus Sloeproeien: 2 t/m 16 juni 2023

Sloeproeien is een stoere duursport waarbij je in teamverband werkt aan je conditie, je spierkracht en je techniek…lekker in de buitenlucht.


Ervaar het zelf
Tijdens de Minicursus Sloeproeien van Roeivereniging Ferox leer je in drie trainingen de commando’s en techniek waarmee de sloep wordt voortbewogen. Heb je de slag te pakken, dan worden de kilometers opgebouwd en kun je je kracht gaan meten met de elementen van de natuur en met elkaar.  We sluiten de trainingen gezellig af met een kop koffie of thee.

Doe je mee?
De Minicursus vindt plaats op vrijdag 2, 9 en 16 juni 2023 om 19.30 uur bij Roeivereniging Ferox, Roversbrugpad 6 in Katwijk.

Aanmelden
Meld je uiterlijk 27 mei 2023 aan via onderstaande link. Vol=Vol

In memoriam: Erik van Schie

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat op donderdag 10 november 2022, stuurman van de ThussenUit en oud-bestuurslid Erik van Schie is overleden.

We kennen Erik als de vaste stuurman van de ThussenUit. De sloep waarin hij ook als roeier – samen met zijn zoon in 2011 – tijdens een workshop kennis maakte met de roeisport. Al snel maakte hij de overstap van roeier naar stuurman en stuurde hij zijn team tijdens zijn favoriete wedstrijd de grachtenrace van Amsterdam strak door de grachten. Zichtbaar genoot hij van zijn tochten over het water en het samenzijn met het team van de ThussenUit. Erik heeft zich van 2014 tot 2020 als bestuurslid en voorzitter ingezet en buitengewoon verdienstelijk gemaakt. We zijn dankbaar voor al de jaren die Erik lid is geweest en wat hij voor ons en voor de vereniging heeft mogen betekenen.

Erik was een doorzetter, zonder klagen, vastberaden en vol moed ging hij jarenlang de strijd aan met zijn ziekte. Gelukkig kon hij na zijn behandelingen steeds terugkeren naar zijn team en sturend in de sloep. Na al die jaren heeft hij de zware strijd uiteindelijk moeten opgeven en heeft de ziekte van hem gewonnen. Erik is op 66-jarige leeftijd te vroeg van ons heen gegaan.

Wij wensen zijn familie, vrienden en zijn roeiteam heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur

Lieve Erik

Jij was een rots in de branding en koerste recht door zee
Je trotseerde storm en golven, alleen… had je de wind niet mee
Waarom al dat vechten, waarom al die pijn
Je wilde hier niet weg je wilde bij ons zijn
De strijd was oneerlijk en geheel niet terecht
Je wilde zo graag verder maar verloor dit gevecht
Niemand kan begrijpen hoe erg die pijn wel is
Niemand kan begrijpen hoe erg jouw team je mist
Maar een ding moet je weten, je team zal je nooit vergeten

Met grote bewondering en respect voor de kracht en waardigheid waarmee hij met zijn ziekte omging hebben wij afscheid genomen van onze stuurman Erik van Schie.

Verdrietig en groot is het gemis. Wat overblijft zijn de fijne herinneringen aan alle uren die wij samen als team trainden en alle zaterdagen wanneer we wedstrijden roeiden door heel het land.

Erik onze stuur, een beetje streng, met droge humor en gevatte opmerkingen. Te beginnen met de vrijdagavond voor de wedstrijd wanneer de boot weer schoongemaakt moest worden. Het was goed wanneer Erik zei dat het goed was.

Als Erik zei “koppen dicht” dan werd het ook meestal wel stil in de boot en werd er serieus geroeid. Een charismatisch stuurman aan het hoofd van zijn team.

Voor in de boot met meestal een mentos kauwgommetje in de mond. Scherp in de gaten houdend of alles wel gelijk liep. “Haal op Gelijk”, “Niet te diep steken”, ”Tandje bij”, “Kletsen doe je zo maar bij de koffie”, “Ik ben trots op jullie”, “Goed geroeid heren en ook dames”.

Voor we naar een wedstrijd gingen kwam Erik met de trailer achter zijn auto met een vaart aangereden, armpje op het open raampje en een hand aan het stuur, en reed moeiteloos de trailer de dam op. De riemen moesten vastgelegd worden, en dáár was een heel speciale manier voor.

Voor de wedstrijd aan de koffie met taart en voor Erik vaak een tweede stukje.
Was onze stuur op de weg een coureur, op het water deed hij daar zeker niet voor onder. Hij gaf je vertrouwen en je voelde je veilig in de boot. Scherpe bochten werden er gemaakt en bruggetjes feilloos genomen.

We hebben veel gelachen samen. Leuke herinneringen aan een weekend Kortgene “Veerse meer”, de thuiswedstrijd “De Kaag” waar Erik dan ook eens gewoon een biertje of een wijntje kon drinken. Wedstrijd Amsterdam, wat zijn favoriet was. Urk en Bruinisse waar lekker vis en mosselen werd gegeten. Eigenlijk te veel wedstrijden waar goeie herinneringen aan vast zitten. En natuurlijk onze laatste wedstrijd met hem in Hellevoetsluis.

Dan niet te vergeten de avonden en zaterdagochtenden wanneer er groot onderhoud gepleegd moest worden aan de boot. Erik vertelde wat er gedaan moest worden en hoe het gedaan moest worden. Soms om gek van te worden. Erik zorgde dat de boot mooi gespoten werd en regelde de sponsoren. Via Wesseling, waar hij werkte, kregen wij onze mooie oranje shirts.

Wij zagen dat het in de loop van de vijf jaren steeds een beetje minder ging met de gezondheid van Erik. Maar hij was er ondanks zijn ziekte altijd. De laatste twee jaar misschien niet zo vaak als hij zelf had gewild, maar dan toch via de App.

We waren onder zijn leiding een hecht team, en hopen dit zonder Erik te blijven.

Wij wensen Petra en de kinderen veel sterkte toe met dit verlies.

Wedstrijd Mixteam Thussenuit

Krachten meten met de elementen van de natuur

In de aankondiging van de 3-delige workshop sloeproeien stond dat je tijdens het roeien je krachten kan meten met de elementen van de natuur. Dat hebben de cursisten geweten. Tijdens de 1e lesavond viel de regen met bakken uit te hemel. Moedig stapten de cursisten in. Na het kennismaken met de sloep en de benodigde materialen moesten we toch echt de overkapping verlaten om de roeislagen onder de knie te krijgen. Het bleek wel dat we te maken hadden met echte bikkels. In een fikse bui werd het halen, strijken en afstoppen geoefend. Ook wisten de cursisten er nog een sprintje te trekken voordat we weer konden opwarmen in het clubhuis met een lekker bakje koffie.

De 2e lesavond kregen we te maken met flink wat wind, maar ook dat weerhield de cursisten niet om in de sloep te stappen en zich de slag steeds meer eigen te maken. Om de cursisten te laten ervaren dat roeien met lekker weer toch wel erg leuk is, werd de 3e lesavond een week verzet. Zo konden we de cursus afsluiten met een toertochtje naar het pondje in Valkenburg. Ter hoogte van de zeeverkenners maakten de teams zich op voor een onderlinge wedstrijd inclusief wedstrijdstart. Na het startsein werden de sloepen met kracht vooruit getrokken. De teams waren aan elkaar gewaagd want een minimum verschil vlogen ze na elkaar over de eindstreep. Tijdens de koffie werden de wensen geïnventariseerd en de teams voorgesteld.

Diverse cursisten zijn inmiddels op woensdagavond ingestapt. De appgroep blijft nog even bestaan, dus wil je begin van het nieuwe seizoen instappen dan horen we het graag.

Jullie zijn van harte welkom.

 

Bekijk ook de filmpjes op de facebook/instagram pagina’s van Roeivereniging Ferox

Het regent prijzen voor de Mighty Mo van Roeivereniging Ferox

Afgelopen weekend was de afsluiter van het sloeproeiseizoen met de wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden (MPM). Ook roeivereniging Ferox deed mee met 3 roeiteams: de ‘Boys of Summer’ in de Mighty Mo en het dames- en herenteam Azorean High.
Het is een wedstrijd, bestaande uit 3 etappes waarvan er 2 op zaterdag en 1 op zondag worden afgelegd. Iedere keer wordt dezelfde route van 4 mijl oftewel 7,5 km geroeid. Vanuit de haven van Muiden gaan de sloepen langs het Muiderslot het IJmeer op wat ook dit jaar met zaterdag (windkracht 4) en zondag (kracht 5) pittig water was. Vervolgens gaan de boten om het eiland Pampus en geheel volgens traditie weer met tegenwind terug naar de haven. Het roeien om Pampus was ook dit jaar een gevecht om de ‘binnenbocht’ met de meer dan 70 andere sloepen.
De Mighty Mo is vorig jaar aangeschaft door de vereniging en doet daarom dit jaar voor het eerst mee met het klassement. De ‘Boys of Summer’ wisten in de Mighty Mo op MPM een 1e plaats te behalen in de 1e klasse van het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast is de sloep van het type ‘Kuiken’ en het roeiteam doet daarom ook mee met het Kuikenklassement. Daar werd dit weekend een 2e prijs behaald. Al dit eremetaal resulteert in het kampioenschap in het Kuikenklassement voor 2022 en een welverdiende 3e plaats in de 1e klasse. Een mooie prestatie voor een eerste seizoen!
Ook de dames en heren  in de Azorean High hebben de competitie goed afgesloten met een mooie 4e plaats in de Hoofdklasse van het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien.

Uitslag Rabo ClubSupport Actie

Mede dankzij de geweldige campagne van de PR Commissie én jullie stemmen mogen we van de Rabobank weer een prachtige cheque in ontvangst nemen voor onze wens: nieuwe jubileum clubshirts voor onze trouwe leden. Bedankt!!