Workshop Sloeproeien

Roeivereniging Ferox organiseert op zaterdag 26 februari a.s. om 14.00 uur een Workshop Sloeproeien  in Katwijk, Roversbrugpad 6.

Sloeproeien is een stoere duursport waarbij je in teamverband werkt aan je techniek, spierkracht en conditie. Tijdens de training geniet je in de buitenlucht van de steeds wisselende omgeving.

Wil je ook je krachten meten met de elementen van de natuur en ben je niet bang om op de blaren te zitten? Probeer deze stoere sport dan uit tijdens de Workshop Sloeproeien bij Roeivereniging Ferox (VOL=VOL). Kosten: €5,-

MELD JE HIER AAN

De kosten kun je voldoen door gebruik te maken van het betaalverzoek.

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via tel. 0620139051. Kijk ook eens rond op onze website.

We verwelkomen je graag bij de workshop.

Sporten met vernieuwde coronamaatregelen

Update 28 januari 2022

De preventieve maatregelen tegen verspreiding van het COVID19-virus zijn weer wat versoepeld!

Wat betekent dit voor Ferox?

  • Roeien is zonder toegangsbewijs mogelijk. Volg wel de bekende basisregels en bescherm je mederoeiers door thuis te blijven bij klachten.
  • Buiten de sloep houden we 1,5 meter afstand van elkaar, in de sloep mag de 1,5 meter losgelaten worden.
  • Voor toegang tot de binnenruimtes word je QR code gecontroleerd door je (vervangend) teamcaptain, de voorzitter van de commissie of een bestuurslid. Vergeet niet je QR code mee te nemen naar de training.
    Het toegangsbewijs (QR code) krijg je door je te laten vaccineren of testen of als je de ziekte doorlopen hebt. 

We volgen de ‘Spelregels voor sport’ van de Rijksoverheid. Lees ze hier door.

We rekenen op jullie begrip en medewerking en wensen jullie veel roeiplezier.

Pas goed op jezelf en elkaar.

Clubblad ’t Sloepie

Met trots presenteren wij jullie het januari nummer van ’t Sloepie.

Ons vertrouwde clubblad is opgepimpt en bevat nieuwe rubrieken. Maar je vind natuurlijk ook de oude, vertrouwde informatie terug.

Met de inhoud hopen we o.a. het verenigingsleven in beeld te brengen en elkaar beter te leren kennen. Ook willen we jullie inspireren en activeren je kennis van het sloeproeien en de veiligheid te vergroten en met de landtraining aan de slag te gaan.

Dit blad is mede tot stand gekomen door jullie input en weer prachtig vormgegeven door onze eindredacteur Aad Langeweg. Bedankt.

Reacties op het blad en nieuwe input kunnen jullie mailen naar prferox@gmail.com.

Veel leesplezier

PR Commissie

 

Vacature bestuurslid

Roeivereniging Ferox is een enthousiaste, gezellige sloeproeivereniging waar iedereen zich welkom voelt en waar ieder op eigen niveau wordt uitgedaagd. Er is ruimte voor zowel wedstrijdroeiers als recreanten. Van een intensieve, fanatieke training tot een uurtje sporten…. het kan allemaal. Het sociale contact en de gezelligheid speelt een grote rol.

Om de vereniging goed te laten draaien is er aandacht nodig voor de leden, teams, trainingen, communicatie, contributie en lidmaatschap, veiligheid, sponsoring en nog veel meer.

In verband met het aftreden van één van de bestuursleden zoeken wij vanaf de ALV, welke gehouden werd op 29 januari 2022, een nieuw bestuurslid.

Vind jij het leuk om allerhande zaken op te pakken, samen met je collega bestuursleden?

Ben je benaderbaar, open en ga je een goed gesprek niet uit de weg? Krijg je energie van het ontwikkelen van mensen/de vereniging en heb je creatieve, innovatieve ideeën om de vereniging te laten groeien en bloeien?

Mail dan  naar secretaris.rvferox@gmail.com. We maken graag kennis met je. Ook voor meer informatie kun je ons benaderen.

Het bestuur

Mooie bijdrage van het Meerlandenfonds

Het Meerlandenfonds verdeelt ieder jaar €55.000 onder vrijwilligers van goede doelen en (sport)verenigingen. Zo stimuleert Meerlanden de vrijwilligers het goede werkt te blijven doen.  Tot 1 november jl. konden gemeenten hun initiatieven aanmelden. Het doel van Ferox werd ook geselecteerd. 

Maandag 6 december kregen we, uit handen van wethouder Adger van Helden, een mooie cheque t.w.v. € 493,00 voor het toegankelijker maken van het boothuis voor de deelnemers van de veteranenroeiploeg. Daar zijn we erg blij mee. Hartelijk dank Meerlandenfonds en Gemeente Katwijk.

De uitreiking werd leuk in beeld gebracht, zie onderstaande video. Lees ook het bericht  van de Gemeente Katwijk.

 

 

Coop Statiegeldactie

Dankzij jullie inzameling van de lege flessen en het verdubbelen van het statiegeld door Coop, hebben we een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Hartelijk dank allemaal.

Het resultaat is te zien in onderstaande video. Hierin worden ook de prijswinnaars van de winactie bekend gemaakt.

Veel kijkplezier.

Met dank aan:
Coop Katwijk a/d Rijn, Vishandel De Klok, Atelier Artem Vivandi, Treffend Beeld, Petra, Marco, Gert-Jan, Thijs en Luc en iedereen die gedoneerd heeft. 

 

 

Bedankt voor je bijdrage – Rabo ClubSupport

De uitslag is van de Rabo ClubSupport actie is binnen! Heel erg bedankt aan iedereen die op ons heeft gestemd

De bijdrage ter hoogte van €776,33 zullen we gebruiken om een geremde aanhanger aan te schaffen zodat we onze sloepen veilig naar de wedstrijdlocaties kunnen vervoeren.

Bedrag Rabo ClubSupport

Wijziging corona maatregelen

QR code niet nodig voor de buitensport, wel voor toegang binnenruimtes

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het belangrijk dat iedereen de bekende basisregels blijft volgen.

In de persconferentie d.d. 2 november is aangekondigd dat de preventieve maatregelen tegen verspreiding van het COVID19-virus worden aangescherpt. Hoewel het aankondigde toegangsbewijs bij sporten niet verplicht wordt voor de amateursport in de buitenlucht moet de verplichte QR code vanaf 6 november wel getoond worden voor toegang tot de binnenruimtes.  Het coronatoegangsbewijs krijg je door je te laten vaccineren of testen.

Wat betekent dit voor Ferox

  • Roeien is zonder toegangsbewijs mogelijk. Volg wel de bekende basisregels en bescherm je mederoeiers door thuis te blijven bij klachten.
  • Je bent van harte welkom in de binnenruimtes na het laten controleren van je QR code door je (vervangend) teamcaptain of een bestuurslid. Vergeet niet je QR code en ID mee te nemen naar een training, vergadering of activiteit.

We rekenen op jullie begrip en medewerking.

Voor degenen die het roeiseizoen afgesloten hebben, veel plezier bij de etentjes en succes met eventueel onderhoud van de sloep. We zien jullie graag bij de veiligheidsavond, ALV of andere activiteiten. Meer info volgt via je mail,  de website of in ’t Sloepie.