De minicursus sloeproeien was een succes

Ook dit voorjaar stond er weer een minicursus Sloeproeien op het programma. Met een volle sloep cursisten en 2 ervaren slagroeiers gingen we van start.  Na het kennismaken met de sloep en de benodigde materialen was het tijd om de roeislagen te oefenen op het water. Ook het afstoppen, strijken en riemen lopen werd geoefend.

Al snel hadden de cursisten de slag te pakken. Per les werd het aantal kilometers opgebouwd tijdens wisselende routes, want het was wel zo leuk om steeds langs het huis van een cursist te roeien.

Op verzoek werd de laatste avond de route langs de Roskam geroeid, waarbij we direct alle geleerde commando’s konden inzetten.  Zonder problemen werd de smalle route met de nodige obstakels geroeid en daarmee zijn onze cursisten ook klaar om door te stomen naar de roeiteams van Ferox.

Tijdens de koffie werd er gezellig teruggeblikt op de cursus en plannen gemaakt voor de toekomst. Inmiddels zijn er cursisten aan de slag bij de reguliere teams en mogen we na de vakantie meer instappers verwelkomen.

Veel roeiplezier allemaal.