Rondje Noordwijkervaart

Eindelijk mochten we weer met een volle sloep roeien dus maar gelijk voor het rondje Noordwijkervaart gekozen. De insiders weten dat dit rondje een mooie afstand is om op een avond te roeien en het is ook echt een rondje. Voor de recreanten was dit de eerste keer dat er een behoorlijke afstand geroeid zou worden en ze hadden er zin in. Normaal gesproken is het tijdens het roeien genieten van het uitzicht en de rust op het water.

Echter nadat wij door de smalle tunnel onder de A44 door geroeid waren viel het oog van de stuurman op het grote aantal koeien langs de waterkant, er bleek een koe in het water te staan en deze kon er ondanks verschillende pogingen niet op eigen kracht uitkomen.
Wij konden echter geen hulp bieden maar langs de weg stonden diverse auto’s stil en er werd al gebeld voor hulp.   De volgende dag stond in de lokale krant dat de brandweer de koe weer veilig op de kant heeft gekregen!
De tocht werd voort gezet richting Voorhout en verder langs de golfbaan, hier ontvangen wij altijd positieve reacties van de aanwezige golfspelers. Een golfspeler stond heel geconcentreerd om zijn slag te slaan, helaas mislukte deze slag zodat alleen een pluk gras de lucht invloog en de golfbal 1 meter verder in het gras viel. Dit veroorzaakte een luid gelach van de roeiers in de sloep en de golfspeler was hier zichtbaar niet blij mee. Vervolgens werd het rondje over de Noordwijkervaart vervolgd waarbij gepoogd werd om de aanwezige vissers zo min mogelijk te storen. Moe en tevreden werd er afgemeerd bij het botenhuis.
Naschrift: De volgende dag ging stuurman Aad zijn caravan ophalen in de stalling te Noordwijk en raakte in gesprek met de eigenaar. Tot verbazing van Aad vroeg de eigenaar of hij gisteravond in een roeisloep langs de golfbaan had gevaren, dit werd door Aad bevestigd waarna de eigenaar zei dat hij degene was die werd uitgelachen na zijn mislukte slag. Hij kon er achteraf toch wel om lachen!
Zo maak je nog eens wat mee tijdens een avond roeien!