Het regent prijzen voor de Mighty Mo van Roeivereniging Ferox

Afgelopen weekend was de afsluiter van het sloeproeiseizoen met de wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden (MPM). Ook roeivereniging Ferox deed mee met 3 roeiteams: de ‘Boys of Summer’ in de Mighty Mo en het dames- en herenteam Azorean High.
Het is een wedstrijd, bestaande uit 3 etappes waarvan er 2 op zaterdag en 1 op zondag worden afgelegd. Iedere keer wordt dezelfde route van 4 mijl oftewel 7,5 km geroeid. Vanuit de haven van Muiden gaan de sloepen langs het Muiderslot het IJmeer op wat ook dit jaar met zaterdag (windkracht 4) en zondag (kracht 5) pittig water was. Vervolgens gaan de boten om het eiland Pampus en geheel volgens traditie weer met tegenwind terug naar de haven. Het roeien om Pampus was ook dit jaar een gevecht om de ‘binnenbocht’ met de meer dan 70 andere sloepen.
De Mighty Mo is vorig jaar aangeschaft door de vereniging en doet daarom dit jaar voor het eerst mee met het klassement. De ‘Boys of Summer’ wisten in de Mighty Mo op MPM een 1e plaats te behalen in de 1e klasse van het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast is de sloep van het type ‘Kuiken’ en het roeiteam doet daarom ook mee met het Kuikenklassement. Daar werd dit weekend een 2e prijs behaald. Al dit eremetaal resulteert in het kampioenschap in het Kuikenklassement voor 2022 en een welverdiende 3e plaats in de 1e klasse. Een mooie prestatie voor een eerste seizoen!
Ook de dames en heren  in de Azorean High hebben de competitie goed afgesloten met een mooie 4e plaats in de Hoofdklasse van het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien.