Krachten meten met de elementen van de natuur

In de aankondiging van de 3-delige workshop sloeproeien stond dat je tijdens het roeien je krachten kan meten met de elementen van de natuur. Dat hebben de cursisten geweten. Tijdens de 1e lesavond viel de regen met bakken uit te hemel. Moedig stapten de cursisten in. Na het kennismaken met de sloep en de benodigde materialen moesten we toch echt de overkapping verlaten om de roeislagen onder de knie te krijgen. Het bleek wel dat we te maken hadden met echte bikkels. In een fikse bui werd het halen, strijken en afstoppen geoefend. Ook wisten de cursisten er nog een sprintje te trekken voordat we weer konden opwarmen in het clubhuis met een lekker bakje koffie.

De 2e lesavond kregen we te maken met flink wat wind, maar ook dat weerhield de cursisten niet om in de sloep te stappen en zich de slag steeds meer eigen te maken. Om de cursisten te laten ervaren dat roeien met lekker weer toch wel erg leuk is, werd de 3e lesavond een week verzet. Zo konden we de cursus afsluiten met een toertochtje naar het pondje in Valkenburg. Ter hoogte van de zeeverkenners maakten de teams zich op voor een onderlinge wedstrijd inclusief wedstrijdstart. Na het startsein werden de sloepen met kracht vooruit getrokken. De teams waren aan elkaar gewaagd want een minimum verschil vlogen ze na elkaar over de eindstreep. Tijdens de koffie werden de wensen geïnventariseerd en de teams voorgesteld.

Diverse cursisten zijn inmiddels op woensdagavond ingestapt. De appgroep blijft nog even bestaan, dus wil je begin van het nieuwe seizoen instappen dan horen we het graag.

Jullie zijn van harte welkom.

 

Bekijk ook de filmpjes op de facebook/instagram pagina’s van Roeivereniging Ferox